Deelnemers Beweegchallenge Nijmegen bewegen samen meer dan 110.000 km

Dinsdag 17 november vond de prijsuitreiking plaats van de Beweegchallenge ‘Wij zijn Groen Gezond en in Beweging Nijmegen 2020’, waarvoor Advier de uitvoering heeft verzorgd.

Marc Kemink (Mobiliteitsmakelaar Arnhem-Nijmegen) overhandigt cheque aan Ale Houtsma, voorzitter Raad van Bestuur CWZ

De Beweegchallenge ging op 14 oktober van start, en werd geïnitieerd vanuit de werkgeversaanpak van het programma Slim & Schoon Onderweg van de regio Arnhem-Nijmegen. Het doel van de Beweegchallenge was om medewerkers te enthousiasmeren en motiveren meer te bewegen. Maar liefst 16 organisaties van het lokale preventieakkoord ‘Wij Zijn Groen, Gezond & In Beweging Nijmegen’ gingen de uitdaging aan om samen minimaal 100.000 kilometers te registreren in 4 weken tijd. Of dat nu op de fiets of wandelend was, op weg naar het werk of in de vrije tijd, alle beweging telde mee. Na 4 weken tijd was de totale eindstand 110.000 kilometer, een fantastisch resultaat!

Naast de groepsuitdaging werd er ook gestreden voor de eerste plaats: welke organisatie registreerde naar verhouding de meeste kilometers gedurende deze challenge en won hiermee de prijzenpot.

Donderdag 19 november werden de deelnemers van de Beweegchallenge op de hoogte gebracht van de top 3 middels een filmpje van de prijsuitreiking, met een derde plaats voor Woonwaarts en een tweede plaats voor de Gemeente Nijmegen. Het CWZ won uiteindelijk deze eerste Beweegchallenge van ‘Wij zijn Groen Gezond en in Beweging Nijmegen’. Zij werden verrast met een cheque van €5.200,-.

Voorafgaand aan de Beweegchallenge doneerde iedere organisatie een bedrag voor zowel het goede doel als voor de prijzenpot. Meerdere goede doelen, waaronder ook 6 lokale goede doelen werden hiermee gesteund!