Blog

Hieronder vindt u een overzicht van onze blogartikelen, persberichten, podcast en andere media. Wij spreken regelmatig op congressen over de hele wereld.

Terugblik op 2020

Aan het eind van 2020 kijken we met Advier terug op een jaar waarin we ondanks de Coronacrisis aan veel mooie projecten hebben mogen werken. In deze blog een kleine greep uit de werkzaamheden van afgelopen jaar.

Lees meer

Minze Walvius: ‘Nú werk maken van de stad van de toekomst’

Waarom ontwerpen we woonwijken op basis van data uit het verleden, en niet voor de toekomst?’ Hoewel Minze Walvius het antwoord op die vraag al kent, schudt hij graag de boel wakker.

Lees meer

Trainingsprogramma Autodelen van start

Niet het aantal aanbieders, de doelgroep of het soort voertuigen bepaalt of autodelen kan slagen. Nee, de grootste factor die bepaalt of autodelen ergens voet aan de grond vindt is het beleid van de gemeente.

Lees meer

Deelnemers Beweegchallenge Nijmegen bewegen samen meer dan 110.000 km

Dinsdag 17 november vond de prijsuitreiking plaats van de Beweegchallenge ‘Wij zijn Groen Gezond en in Beweging Nijmegen 2020’, waarvoor Advier de uitvoering heeft verzorgd.

Lees meer

Green Deal Autodelen II behaalt belangrijkste doelstelling

Het doel van 700.000 deelautogebruikers uit de Green Deal Autodelen II is dit voorjaar al bereikt, een jaar eerder dan voorzien. Dat blijkt uit het jaarlijkse dashboard Autodelen van CROW-KpVV. Dit dashboard is gebaseerd op onderzoek door Advier.

Lees meer

Eerste Seabubble komt naar Nederland!

De SVE Group haalt de eerste SeaBubble naar Nederland. Deze SeaBubble is één van de eerste tien SeaBubbles die in 2021 wereldwijd worden geleverd. De SVE Group heeft hiermee de primeur in Nederland.

Lees meer

Eerste mobipunten van Nederland gelanceerd in De Kop

De eerste mobipunten van Nederland zijn gelanceerd in de Kop van Noord-Holland. Wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Heleen Keur (Den Helder) en Hans Heddes (Schagen) hebben de punten voor het eerst in gebruik genomen.

Lees meer

Corona Deelmobiliteit van vitaal belang

De coronacrisis maakt duidelijk dat deelmobiliteit onmisbaar is. Iedereen die gewend was om voor incidentele ritten de trein of de bus te pakken, moet nu op zoek naar alternatieven. Zeker voor de wat langere ritten, waar de (elektrische) fiets geen optie is, is dit een issue.

Lees meer

Het deelmobiliteitsspectrum

Voor het EU-project SHARE-North werkt Advier momenteel aan een gids over deelmobiliteit. Binnenkort komt deze uit. Voor deze gids ontwikkelden we het deelmobiliteitsspectrum.

Lees meer

Enschede fietsstad!

Enschede is verkozen tot de beste grote fietsgemeente van 2020. Deze felbegeerde titel heeft de stad behaald door doelgerichte te werken aan het verbeteren van het fietsklimaat. Sinds 2016 ondersteunt Advier de gemeente met het uitvoeren van een ambitieuze fietscampagne.

Lees meer