Blog

Hieronder vindt u een overzicht van onze blogartikelen, persberichten, podcast en andere media. Wij spreken regelmatig op congressen over de hele wereld.

Hubs in alle Utrechtse buurten

De stad Utrecht groeit en daarmee wordt de ruimte in de stad steeds schaarser. Om te voorkomen dat het autobezit verder groeit, zijn er nieuwe oplossingen nodig. Samen met stedenbouwkundig bureau SVP heeft Advier verkend wat de mogelijkheden zijn voor buurthubs en hoe de gemeente kan toewerken naar een stadsbreed netwerk in 2040.

Lees meer

Webinar-serie Shared Mobility Rocks

In de aanloop naar de uitgave van.het 'Shared Mobility Rocks' boek, organiseert SHARE-NORTH een reeks van 10 webinars over deelmobiliteit.

Lees meer

Nieuw boek over deelmobiliteit: Shared Mobility Rocks

Kost het je moeite om wegwijs te worden in de complexe wereld die deelmobiliteit heet? Dan heb je geluk, want dit jaar publiceren we een boek over dit onderwerp! Dit boek geeft inzicht in het deelmobiliteit universum.

Lees meer

Minze Walvius: ‘Nú werk maken van de stad van de toekomst’

Waarom ontwerpen we woonwijken op basis van data uit het verleden, en niet voor de toekomst?’ Hoewel Minze Walvius het antwoord op die vraag al kent, schudt hij graag de boel wakker.

Lees meer

Trainingsprogramma Autodelen van start

Niet het aantal aanbieders, de doelgroep of het soort voertuigen bepaalt of autodelen kan slagen. Nee, de grootste factor die bepaalt of autodelen ergens voet aan de grond vindt is het beleid van de gemeente.

Lees meer

Deelnemers Beweegchallenge Nijmegen bewegen samen meer dan 110.000 km

Dinsdag 17 november vond de prijsuitreiking plaats van de Beweegchallenge ‘Wij zijn Groen Gezond en in Beweging Nijmegen 2020’, waarvoor Advier de uitvoering heeft verzorgd.

Lees meer

Green Deal Autodelen II behaalt belangrijkste doelstelling

Het doel van 700.000 deelautogebruikers uit de Green Deal Autodelen II is dit voorjaar al bereikt, een jaar eerder dan voorzien. Dat blijkt uit het jaarlijkse dashboard Autodelen van CROW-KpVV. Dit dashboard is gebaseerd op onderzoek door Advier.

Lees meer

Eerste Seabubble komt naar Nederland!

De SVE Group haalt de eerste SeaBubble naar Nederland. Deze SeaBubble is één van de eerste tien SeaBubbles die in 2021 wereldwijd worden geleverd. De SVE Group heeft hiermee de primeur in Nederland.

Lees meer

Eerste mobipunten van Nederland gelanceerd in De Kop

De eerste mobipunten van Nederland zijn gelanceerd in de Kop van Noord-Holland. Wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Heleen Keur (Den Helder) en Hans Heddes (Schagen) hebben de punten voor het eerst in gebruik genomen.

Lees meer

Corona Deelmobiliteit van vitaal belang

De coronacrisis maakt duidelijk dat deelmobiliteit onmisbaar is. Iedereen die gewend was om voor incidentele ritten de trein of de bus te pakken, moet nu op zoek naar alternatieven. Zeker voor de wat langere ritten, waar de (elektrische) fiets geen optie is, is dit een issue.

Lees meer