Blog

Hieronder vindt u een overzicht van onze blogartikelen, persberichten, podcast en andere media. Wij spreken regelmatig op congressen over de hele wereld.

Eerste Seabubble komt naar Nederland!

De SVE Group haalt de eerste SeaBubble naar Nederland. Deze SeaBubble is één van de eerste tien SeaBubbles die in 2021 wereldwijd worden geleverd. De SVE Group heeft hiermee de primeur in Nederland.

Lees meer

Eerste mobipunten van Nederland gelanceerd in De Kop

De eerste mobipunten van Nederland zijn gelanceerd in de Kop van Noord-Holland. Wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Heleen Keur (Den Helder) en Hans Heddes (Schagen) hebben de punten voor het eerst in gebruik genomen.

Lees meer

Corona Deelmobiliteit van vitaal belang

De coronacrisis maakt duidelijk dat deelmobiliteit onmisbaar is. Iedereen die gewend was om voor incidentele ritten de trein of de bus te pakken, moet nu op zoek naar alternatieven. Zeker voor de wat langere ritten, waar de (elektrische) fiets geen optie is, is dit een issue.

Lees meer

Het deelmobiliteitsspectrum

Voor het EU-project SHARE-North werkt Advier momenteel aan een gids over deelmobiliteit. Binnenkort komt deze uit. Voor deze gids ontwikkelden we het deelmobiliteitsspectrum.

Lees meer

Enschede fietsstad!

Enschede is verkozen tot de beste grote fietsgemeente van 2020. Deze felbegeerde titel heeft de stad behaald door doelgerichte te werken aan het verbeteren van het fietsklimaat. Sinds 2016 ondersteunt Advier de gemeente met het uitvoeren van een ambitieuze fietscampagne.

Lees meer

MobiPunten Bremen besparen stad €100 miljoen

De MobiPunten in Bremen leiden tot een besparing van €100 miljoen euro. Uit onderzoek dat de Noordduitse stad heeft laten doen, blijkt dat er 5.000 minder auto’s in de straten van Bremen staan.

Lees meer

Innovatieve SeaBubbles nu beschikbaar in Nederland en België

In veel steden wordt het aanwezige water nog minimaal benut voor personenvervoer, terwijl de wegen overvol zijn. De Franse innovatie SeaBubbles wil hier verandering in aanbrengen. SeaBubbles is 100% elektrisch aangedreven personenvervoer op water.

Lees meer

SMART Groen – App geeft fietsers sneller groen in Enschede

De gemeente Enschede geeft fietsers sneller groen bij verkeerslichten. Enschede is de eerste stad waar dit gebeurt met een slimme app. Na een succesvolle test is dit systeem nu beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

Enschede zet volop in op verkiezing Fietsstad 2020

Enschede zet volop in om in 2020 dé fietsstad van Nederland te zijn. Sinds juni 2016 is Advier in opdracht van de gemeente Enschede betrokken bij deze campagne. De rol daarin van Advier ligt op het gebied van marketing, bewustwording en gedragsverandering.

Lees meer