Mobipunten

Deelmobiliteit stimuleren met behulp van mobipunten

Advier is de Nederlandse partner in het Europese project Share-North: www.share-north.eu en initiator van de uitrol van mobipunten in Nederland. Samen met onze internationale partners werken we aan het verspreiden van de kennis en ervaring rond mobipunten, een duidelijke herkenbaar beeld dat moet leiden tot toename van de kwaliteit, gebruik en versnelde invoering van het concept mobipunten en onderzoek naar het effect van mobipunten op gebruikers en de invloed op de directe omgeving.

Wat is een mobipunt?

Een mobipunt is een fysieke plaats waar mobiliteitsfuncties en andere voorzieningen elkaar ontmoeten. Een mobipunt is het vertrek- of overstappunt voor iedere duurzame reis. Van openbaar vervoer tot deelauto of zelfrijdende auto. Het uniforme beeldmerk en de naamgeving maken de mobipunten herkenbaar.

Op een mobipunt zijn altijd deelauto’s, fietsparkeren en collectief vervoer aanwezig. Andere vervoersfuncties zoals deelfietsen, laadpunten, taxi- en carpoolplaatsen, fietstrommels, P+Bike etc. kunnen hier aan toe worden gevoegd.

Een mobipunt kan functioneren als laagdrempelig ontmoetingspunt. Diensten die hier aangeboden kunnen worden zijn o.a. lockers waar pakketjes bezorgd kunnen worden en sleuteloverdrachtsysteem voor Airbnb of deelplatformen.

Wat is de rol van Advier?

Advier is de Nederlandse partner in het Europese project Share-North: www.share-north.eu en initiator van de uitrol van mobipunten in Nederland.

Wij zijn momenteel betrokken bij het realiseren van een netwerk aan mobipunten in de Kop van Noord-Holland. Hier wordt gewerkt aan 14 mobipunten. Ook in bij diverse nieuwbouwprojecten werkt Advier aan de uitrol van mobipunten.

Daarnaast organiseren wij samen met onze Share North partners Mobipunt Academies, waarin kennis wordt gedeeld over het opzetten en beheren van mobipunten.

Contact over dit project

Elke Kroft
elke@advier.nl
015-214 05 71

Website:
www.mobipunt.net

Diensten

Deelmobiliteit
EU-project
Gedragsverandering
Innovatie