Share North

Met onze Europese partners ontwikkelen en delen wij nieuwe kennis

Om voorop te blijven lopen in de markt, investeert Advier op eigen risico in projecten. Zo is Advier partner in het Europese project SHARE-North in de INTERREG Noordzeeregio. In dit project dat van 2016-2021 loopt, staat deelmobiliteit centraal.

Wat houdt het project SHARE-North in?

De uitdagingen van het verduurzamen van transport in het Noordzeegebied kan niet alleen doormiddel van technische oplossingen, gedragsveranderingen zijn ook vereist.

Het project bevat activiteiten voor het ontwikkelen, implementeren, promoten en beoordelen van het autodelen, het delen van fietsen, carpoolen en andere vormen van gedeelde mobiliteit in stedelijke en landelijke gebieden.

Centraal in SHARE-North staan de volgende organisaties die zich inzetten om kennis te delen, inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen: de gemeente Bremen (DL), autodelen.net (Vlaanderen), de gemeente Bergen (N), CoMoUK (GB), Leiedal (Vlaanderen), Lund University (S), SEStran (GB), Taxistop (Vlaanderen) en West Yorkshire Combined Authority (GB).

Wat is de rol van Advier?

In SHARE-North werkt Advier samen met koplopers uit het buitenland. Advier inspireert andere landen met haar expertise, terwijl Advier ook inspiratie opdoet uit andere landen.

De subsidie die Advier ontvangt, wordt benut als cofinanciering in Living Labs om nieuwe ideeën uit te testen. Advier biedt partijen in Nederland zo’n Living Lab aan, waarbij de opdrachtgever de kans krijgt op internationale exposure, zonder de lasten te ervaren van Europese subsidies.

Voorbeelden van Living Labs zijn het opzetten van Mobipunten en projecten waar deelmobiliteit een onderdeel vormt van nieuwe woningbouw. Daarnaast investeert Advier in de Green Deal Autodelen. Dankzij SHARE-North werd de werkgroep gemeentelijk beleid een succes en hebben de grote steden nu een Actieplan Autodelen.

Contact over dit project

Elke Kroft
elke@advier.nl
015-214 05 71

Website:
https://share-north.eu/

Diensten

Innovatie
Gedragsverandering
EU-project
Deelmobiliteit