Slim naar Antwerpen

Wij helpen duizenden mensen de overstap van auto naar fiets te maken

In opdracht van de gemeente Antwerpen voert Advier het project Fietskorting uit.  Met deze actie ontvangen deelnemers die de overstap maken van de auto naar de fiets voor hun woon-werkverkeer een financiële vergoeding als ze een jaar lang minimaal twee keer per week met de fiets naar het werk gaan. Sinds 2016 hebben duizenden deelnemers meegedaan aan deze campagne.

Wat is Slim naar Antwerpen?

Vanwege grote infrastructurele projecten in de binnenstad van Antwerpen, en de verwachte verkeerschaos die dat zou opleveren, is de organisatie Slim naar Antwerpen opgericht. Met als doel het opzetten van diverse projecten om deze verwachte chaos te beperken. Een van de projecten is de FIetskorting actie. Deelnemers die in het hindergebied in Antwerpen werken, ontvangen een financiële vergoeding als ze de overstap maken naar de fiets voor hun woon-werkverkeer.

Wat is de rol van Advier?

Advier verzorgt de backoffice en helpdesk voor deze campagne. Wij zijn verantwoordelijk voor het hele traject dat een deelnemer doorloopt: van registratie en controleren op het voldoen van alle voorwaarden, tot het registreren van de fietsritten van deelnemers en het uitbetalen aan het einde van het traject.

Deelnemers maken gebruik van een app waarmee hun fietsritten automatisch worden geregistreerd. Advier heeft voor het project een software tool laten ontwikkelen waarmee het beheer van de vele deelnemers wordt verzorgd. Deze tool geeft duidelijk weer in welke fase van het project een deelnemer zit, alle communicatie met de backoffice wordt hierin geregistreerd en er zijn talloze rapportages op te maken. Een koppeling tussen de app en onze software tool zorgt ervoor dat voor de backoffice inzichtelijk is hoeveel fietsritten een deelnemer nog moet maken om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Contact over dit project

Barbara van Ardenne
barbara@advier.nl
015-214 05 71

Website:
slimnaarantwerpen.be/fietskorting

Diensten

Backoffice
Gedragsverandering
Fietsstimulering