Timeline

25 jaar geleden begon Advier aan het bouwen van een duurzamere toekomst, en sindsdien hebben we zeker niet stilgezeten.

Wat ooit begon met één oprichter, één opdracht en één computer, is uitgegroeid tot een adviesbureau dat zijn kennis heeft uitgebreid naar een interdisciplinair werkveld. We hebben nu een groeiend aantal enthousiaste medewerkers en een breed netwerk waar we nauw mee samenwerken.

Hoewel we oorspronkelijk begonnen zijn met het optimaliseren van mobiliteit, streven we nu ook actief naar de verduurzaming van onze samenleving en onze manier van leven. Wil je onze reis van 1998 tot nu bekijken? Scroll verder en bekijk onze timeline.

De kantoorvilla

Advier verplaatst naar een nieuw kantoor aan de Kanaalweg 4 in Delft.

Het historische pand leent zich uitstekend voor de symposia, inspiratie sessies en creatieve innovatieplannen die Advier kenmerken.

sQoot

Na de verkoop van Velotaxi was Advier nog steeds bezig met het bewegen van mensen richting een duurzamere wereld.

Fietsen was daar een essential onderdeel van, evenals het nieuw opkomende electrische Vervoer. Scoot wordt opgericht als vervolg op de eerdere plannen betreft duurzaam Vervoer. Nog altijd bestaad het bedrijf, onder de naam SQOOT & BIKe.

Een groter kantoor

Advier verhuist naar de Mijnbouwstraat in Delft, waar meer ruimte is voor de medewerkers.
Het nieuwe pand biedt opnieuw groei voor het bedrijf, waar veel veranderingen plaatsvinden.

Een nieuwe huisstijl

Een nieuw tijdperk breekt aan, Advier innoveert en verbreed. Dit zorgt ook voor de wens van het nieuwe logo, oranje en paars wordt de nieuwe huisstijl van Advier.

 

De visie en missie van het bedrijf bewegen meer naar de toekomst. Duurzaamheid, innovatie en oog voor de toekomst staan voorop.

Gedragsverandering

Advier denkt ‘out of the box’. Door bijzondere acties en projecten stimuleert Advier duurzame bereikbaarheid, waaronder het stimuleren van Openbaar Vervoer.​

De bus boven de file.

Een iconisch project, waarbij meteen duidelijk wordt dat de bus je uit de file helpt.

Velotaxi

Advier ontwikkelt zich op hoog tempo door. Ze haalt kennis uit Berlijn, waar fiesttaxi’s worden gebruikt als alternatief en duurzaam vervoer. Het nieuwe bedrijf Velotaxi, met initiatiefnemer Advier, haalt deze voertuigen naar Nederland. Al vroeg is Advier bezig met de verduurzaming van Vervoer.

Naar het buitenland

Met het Optimum II project, een project op Europeese schaal, zet advier de eerste stappen naar zichtbaarheid op de buitenlandse markt.

Het project, dat uiteindelijk tot 2008 doorliep, betrof met name innovatie op het gebied van mobiliteit.
Als vertegenwoordiger voor het business park Goudse Poort te Gouda, worden de eerste visies betreft deelmobiliteit op papier gezet.

Een nieuw kantoor

Het bedrijf verhuist naar het eerste officiële kantoor. Eerder werd er vanuit huis kantoor gehouden, maar nu is er ruimte voor groei op de Van Leeuwenhoeksingel 70 in Delft. Hier worden ook de eerste werknemers aangenomen.

De eerste opdracht

De startnotitie voor de A4 De Hoek – Prins Clausplein. ​

Aangezien deze opdracht de aanleiding was voor de start van het bedrijf, is de naam hiervan afgeleid:​
Advies en A4, Advice fo(u)r.

Er wordt ingeschat dat hier 29.840 uren aan zullen worden besteed. Een mooi eerste project.​ Naast Minze Walvius, zijn ook twee parttimers en drie freelancers onderdeel van dit project.​ Het bedrijf is officieel gestart.

Advier opgericht

In augustus 1998 wordt Advier opgericht door Minze Walvius, aan de Giststraat 18 te Delft.​​

Enthousiasme, Betrouwbaarheid, Deskundigheid en Nuchterheid zijn de kernwaarden voor de startende onderneming.​​ In eerste instantie richt het bedrijf zich op: ​

  • Project- en procesleiding en ondersteuning​
  • Multidisciplinaire schrijfprocessen​
  • Implementatietrajecten​
  • Beleidsonderzoek en/of evaluatiestudies​