MyPup buurthubs in de gemeente Utrecht

Advier en MyPup hebben samen met de gemeente Utrecht een pilot gelanceerd voor openbare pakketpunten op buurthubs. Advier past hierbij haar inventieve hub-algoritme toe en meet de impact van de pakketpunten op duurzaamheid en verkeersdrukte.

In de gemeente Utrecht rijden soms wel tientallen bezorgvoertuigen van verschillende pakketdiensten door één wijk. Deze dichtheid van pakketbezorgers, de gepaarde CO2-uitstoot en de druk op de doorstroming deed de gemeente Utrecht realiseren dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn. MyPup en Advier zijn samen in dit gat gesprongen. MyPup is een organisatie die innovatieve en emissievrije bezorgoplossingen ontwikkelt en ziet hierin mogelijkheden in de openbare ruimte. Advier past haar vraaggerichte locatieanalyse voor hubs toe in de praktijk en voert elk kwartaal een uitgebreide effectmonitoring uit om de vermeden ritkilometers en duurzaamheid te meten!

"Het gebruik van de Buurthubs overtreft alle verwachtingen. Dit toont aan dat de locaties goed zijn gekozen en Utrecht klaar is voor nieuwe, duurzame pakket logistiek!”

Advier heeft op basis van bevolkingsgegevens en bestaande voorzieningen de meest veelbelovende hublocaties geïdentificeerd. Dit model, oorspronkelijk ontwikkelt door Jarco Vianen tijdens zijn afstudeerproject bij Advier, is verfijnd door de nadruk op de behoeften van de bewoners, in plaats van het aanbod vanuit de markt te leggen. Verschillende bewonersgroepen in een specifiek gebied, hun wensen en vereisten vormen de basis voor deze benadering. Dankzij de ervaring van MyPup, de kennis van de gemeente Utrecht en de inventieve locatiebepaling van Advier zijn er twee zeer veelbelovende locaties geselecteerd als Buurthubs. Nu de bewoners van Utrecht deze Buurthublocaties omarmd hebben, rijst alleen nog de vraag: hoe en waar moeten we verder uitbreiden?

Contact

Meer info over dit project? Rick vertelt je er graag meer over.

Opdrachtgever

Jaar

2021 – nu

Partners

Website

In het nieuws