ParkMen

Hoe kan de verandering van mobiliteit bijdragen aan het welzijn. Dat is de vraag die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft gesteld in de open oproep #wegennaarwelzijn. Het doel van de oproep is om tot fundamentele nieuwe denk- en oplossingsrichtingen te komen.

Samen met Bende, JAM* architecten* en The Positive Lab, ontwikkelen en testen wij een serious game gericht op wijken met relatief lage inkomens en gebundelde parkeerplaatsen.

Parkeerplaatsen leggen momenteel een aanzienlijke druk op de stedelijke inrichting, omdat ze vaak 70 procent van de tijd onbenut blijven. Deze ruimte kan slimmer benut worden. Iedere procent minder parkeerplaatsen levert ruimte op voor 10.000 woningen, behoud of uitbreiding van groen en/of andere gedeelde voorzieningen. Deze aanpassing draagt niet alleen bij aan klimaatadaptatie en gezondheid, maar versterkt ook de sociale samenhang in onze wijken.

Samen creëren we een leefomgeving die duurzaam, sociaal en vol leven is.

Ons streven is om de ruimtelijke inrichting te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de bewoners. Dit realiseren we door participatie met de lokale gemeenschap, waarbij we nieuwe banen creëren en sociale netwerken versterken. We gaan geleidelijk aan de slag met het ‘opeten’ van ongebruikte parkeerplaatsen. De vrijgekomen ruimte komt ten goede aan waardevolle initiatieven voor de bewoners zelf. De meerwaarde van de ruimte wordt door bewoners zelf benoemt en te geïncasseerd.

Contact

Op de hoogte blijven over het verloop van dit project? Volg ParkMen op LinkedIn of bekijk de website.Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jip.

Mede mogelijk gemaakt door

Jaar

2023 (lopend project)

Partners

Project website